Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Entreprenad 30 januari 2018

  Kilafors anställer

  Släpvagnstillverkaren Kilafors Industri i Hälsingland anställer och söker nya marknader.

  FOTO: PONORR

  Kilafors Industri bygger timmersläp (Karlavagnen, Timberline) samt vagnar för tunga industriella transporter. Nu har företaget anställt två nya säljare för södra, mellersta och östra Sverige.

  – 2018 kommer att bli ett spännande år. Med vår nya bemanning på säljsidan kommer vi att kunna göra verklighet av planer vi haft under en ganska lång tid. Vi vill växa, säger vd Carina Jakobsson.

  Kilafors har också skrivit återförsäljaravtal med företag i Estland, Lettland, Litauen och Vitryssland. Syftet är att sälja skogsvagnar.

  Kilafors har levererat timmervagnar till Lettland tidigare och känner marknaden. Man satsar även på Finland där efterfrågan är stor och leveranstiderna långa.

  Sug efter svetsare

  – Vi har kapacitet i Kilafors och lyckas vi bara rekrytera kommer vi att kunna ta marknadsandelar i Finland. Vi har anställt många på kollektivsidan, framför allt svetsare. Vi rekryterar fortfarande på den sidan. Vi har mycket inhyrd personal men när man har egna produkter vill man också ha egen personal så att man har kompetens i huset, säger Carina Jakobsson till tidningen Hela Hälsingland.

  På 80-talet tillverkades 300 vagnar per år och Kilafors hade 160 anställda. Idag är man runt 70 anställda.

  Vd Carina Jakobsson blev i maj koncernchef för Kilafors moderbolag Translink Holding. I Translink ingår Iggesundsbolaget Hjelms som gör lastbils- och kranpåbyggnader samt tippåbyggaren Ory i Örebro. Tillsammans omsätter de cirka 250 miljoner kronor.

  LÄS OCKSÅ: Full rulle för påbyggarnaLÄS OCKSÅ: Transportbolagen går allt bättreLÄS OCKSÅ: De regionala entreprenörraketerna

  Relaterade artiklar

  Till toppen