Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Entreprenad 14 november 2017

  Kewab får ny ägare

  Värmlandsbaserade Kewab har förvärvats av riskkapitalbolaget Triton Fonder skriver Nya Wermlands-Tidningen.

  FOTO: Kewab

  Affären, som nu är klar, omfattar Kewab, Utab, CD Entreprenad och Lindholms med 300 anställda. Däremot ingår inte Kewab Rental, uthyrningen av maskiner och Huspartner i affären.

  Kewab startades 1965 med anläggnings- och entreprenadmaskiner. I dag finns också transport och elkraft som verksamhetsområden i bolaget. Huvudkontoret ligger i Skåre utanför Karlstad.

  –Det blir inga förändringar i Kewabs ledning och de 300 anställda ska jobba på som vanligt. Vi ser den här affären som en god möjlighet till fortsatt tillväxt. Fokus är att expandera geografiskt och ta marknadsandelar både genom förvärv och organisk tillväxt, säger Fredrik Larsson, vd vid Kewab, till NWT.

  Genom affären blir Kewab systerbolag till Akeab som är i samma bransch men i södra Sverige.

  Triton Fonder satsar på investeringar och förvärv av medelstora bolag i Europa. I portföljen finns för närvarande 33 bolag med en sammanlagd omsättning på 14,7 miljoner euro och 91 000 anställda.

  PREMIUM: ATL provkör Mercedes första pick-upPREMIUM: Glädjesiffror – men få tror på färre dieselstölderLÄS OCKSÅ: Väjde för bil – traktorn välte

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen