Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Entreprenad 22 december 2018

  Inbrottstjuvar fångade med snövallar

  När plogbilsföraren upptäckte ett pågående inbrott vid en kraftstation byggde han snövallar runt flyktbilen i väntan på att polisen skulle komma.

   Arkivbild.
  Arkivbild. FOTO: Kerstin Ericsson

  Det var vid elvatiden på fredagskvällen som en plogbilsförare upptäckte ett pågående inbrott vid Krångede kraftstation i Jämtland. Det rapporterar SVT Nyheter Jämtland.

  Först parkerade plogbilsföraren in tjuvarnas bil medan han kontaktade en kollega. Tillsammans byggde de sen vallar kring gärningsmännens bil så att de inte skulle kunna fly i väntan på polisen.

  Elverktyg

  Gärningsmännen, som fått med sig diverse elverktyg, kunde sedan gripas när polisen anlände till platsen 20 minuter senare.

  ”Hade plogbilsförarna inte kunnat hjälpa till så hade vi bommat dem. Utryckningstiden för oss är ganska lång här”, säger RLC-befälet Björn Pettersson till SVT Jämtland, och tillägger att den här typen av hjälp från allmänheten är en fantastisk resurs, så länge det kan göras på ett säkert sätt.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen