Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Entreprenad 26 februari

  GPS-utrustning för 700 000 kronor stulen

  Någon bröt sig natten till tisdag in i två maskiner vid en schaktarbetsplats och stal GPS-utrustning. Totalt ska utrustningen vara värd 700 000 kronor.

   Polisen har i nuläget ingen misstänkt för inbrotten i maskinerna som skedde under natten mot tisdagen. Arkivbild.
  Polisen har i nuläget ingen misstänkt för inbrotten i maskinerna som skedde under natten mot tisdagen. Arkivbild. FOTO: Mostphotos

  Inbrotten i maskinerna ska ha skett under natten mot tisdagen i Örebro kommun. Flera olika typer av GPS-utrustning ska ha stulits för ett sammanlagt värde av 700 000 kronor. Utöver stölderna ska även tjuvarna ha förstört sladdar och andra komponenter i maskinerna.

  – I grävmaskinen har man förstört en massa. De har klippt varenda kabel, så först måste det dras nya kablar. Det tar en dag och sedan är det material och kablar för 30 000, säger Sebastian Holmberg som jobbar på schaktarbetsplatsen till Nerikes Allehanda.

  Maskinförarna misstänker ligor

  Polisen har ännu ingen misstänkt för inbrotten men maskinförarna som jobbar på arbetsplatsen misstänker att det rör sig om en utländsk liga som är specialiserade på sådan här utrustning.

  – Det är inte många som vet om att sådana här maskiner har sådan GPS-utrustning som också är svår att spåra, säger Sebastian Holmberg till Nerikes Allehanda.

  Han menar också att utrustningen troligtvis kommer att föras utomlands för att säljas på nätet.

  – Det ser man om man exempelvis går in på Ebay i Litauen. Det ligger jättemånga sådana utrustningar till väldigt bra priser. Jag kollade upp en sådan utrustning en gång och det var stulna grejer, säger Sebastian Holmberg, till tidningen.

  Relaterade artiklar

  Till toppen