Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Entreprenad 10 september 2019

  Dyrare bensin och diesel efter skattehöjning

  Regeringen har kommit överens med Centern och Liberalerna om skatten på bränsle. Den automatiska indexeringen av diesel- och bensinskatten som den tidigare regeringen beslöt om 2017 återinförs.

   Bensinen kommer kosta 15 öre mer per liter och dieseln 10,25 öre mer per liter. Arkivbild.
  Bensinen kommer kosta 15 öre mer per liter och dieseln 10,25 öre mer per liter. Arkivbild. FOTO: Mostphotos

  Det har varit många omgångar kring bränsleskatten. Socialdemokraterna och Miljöpartiet tog beslut om att skatten ska höjas automatiskt två gånger om året. Men i vintras så togs indexeringen bort i M-KD-budgeten med stöd av SD.

  Men nu blir det alltså klart att den återinförs, enligt uppgifter till Svenska Dagbladet. Framförallt Centerpartiet har varit emot att indexeringen återinförs men har i utbyte mot att gå med på återinförandet fått igenom sitt förslag om att mer biodrivmedel ska blandas i bränslet.

  Prishöjning

  Att mer biodrivmedel ska blandas i både diesel och bensin kommer att öka priserna men det planerar regeringen att ta motverka med en skattesänkning kring biodrivmedel i bränslet. Däremot blir nettopriset på bensin och diesel högre med det nya budgetförslaget och efter förändringarna kommer bensinen kosta 15 öre mer per liter och dieseln 10,25 öre per liter.

  Relaterade artiklar

  Till toppen