Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Entreprenad 11 januari

  Dieselpriset fortsätter att stiga

  Ledande drivmedelsbolag höjde på fredagen dieselpriset för företagskunder med tio öre till 15,54 kronor litern på bemannade stationer.

  FOTO: Mostphotos

  Dieseln säljs nu för 15,54 kronor litern och efter den senaste höjningen i torsdags kostar nu bensinen 14,69 kronor per liter. 2019 har inletts med flera höjningar och sedan slutet på december har dieselpriset sammanlagt höjts med 68 öre och den 95-oktaniga bensinen med 58 öre. En del i ökningen beror på att det sedan 1 januari gäller höjd skatt på drivmedel, 33 öre på bensinen och 23 öre på dieseln, enligt prisuppgifter från Circle K.

  Ett skäl till de stigande drivmedelspriserna är att priset på olja har stigit till följd av positiva tongångar på finansmarknaden och de nyligen inledda handelssamtalen mellan Kina och USA. Priset har höjts nio dagar i rad, vilket inte har hänt sedan 2007, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt.

  Under hösten nådde dieselpriset rekordnivåer på strax över 17 kronor litern. 2018 avslutades dock med flera månader av sänkningar och i slutet av december låg priset på 14,86 kronor litern.

  Relaterade artiklar

  Till toppen