Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Entreprenad 18 oktober 2017

  Byggsektorn växer så det knakar

  Peab är Sveriges största byggföretag för åttonde året i rad.

  Sveriges Byggindustrier har publicerat sin lista över de 30 största bygg- och anläggningsföretagen i Sverige 2016. I år är det de medelstora bygg- och anläggningsföretagen som växer mest. Där återfinns flera rena husbyggare och förklaringen är naturligtvis den heta byggboom som pågår i landet.

  De företag som arbetar mer med anläggningsentreprenad har en mer modest ökning.

  Sex bolag i topp

  De 30 största har ökat sin omsättning med 6,6 procent till 176 miljarder kronor 2016.

   Peab toppar listan över Sveriges Byggindustriers största bygg- och anläggningsföretag.
  Peab toppar listan över Sveriges Byggindustriers största bygg- och anläggningsföretag. FOTO: Mostphotos

  En mycket stor del av omsättningen faller på de sex största, 129 miljarder kronor. Därtill har de en stor utlandsverksamhet. Om den räknas med för de sex blir totalen 259,5 miljarder kronor.

  Listan har flera nykomlingar sedan förra året. NCC-avknoppningen Bonava på plats 8 är en. BRA i Göteborg på plats 21, HMB Construction på plats 29 och Netel på plats 30 är några andra.

  Göteborgsföretag en riktig raket

  De företag som ökat omsättningen mest är BRA, +63 procent, Strabag Sverige, +61 procent och Netel, +55 procent. BRA och Netel har vuxit organiskt medan Strabag genom köp av Züblin.

  ATL publicerar här de 30 största företagen 2016.

  LÄS MER: Stark optimism bland svenska lantbruksföretagarePREMIUM: Den svenska furan måste fälla drakenLÄS OCKSÅ: Så löste Oil Quick infekterad namntvist

  Relaterade artiklar

  Till toppen