Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Entreprenad 3 oktober 2019

  Billigare att tanka efter ny sänkning

  Under torsdagen sänktes priserna på bensin och diesel med 15 öre per liter. Samtidigt presenterade Moderaterna sin budgetmotion med förslag om sänkt skatt på drivmedel med en krona per liter.

   Moderaterna vill se en sänkning på drivmedelspriserna med en krona per liter. Arkivbild.
  Moderaterna vill se en sänkning på drivmedelspriserna med en krona per liter. Arkivbild. FOTO: Mostphotos

  Med ett mer stabiliserat oljepris i världen väljer nu ledande bensinbolag att sänka priserna på drivmedel med 15 öre per liter.

  Det nya riktpriset för 95-oktanig bensin på bemannade mackar är nu 15,73 kronor per liter.

  Dieseln fortsätter vara dyrare än bensinen och det nya riktpriset för diesel på bemannade mackar är nu 16,48 kronor per liter.

  HVO-100 sänktes med 25 öre per liter och stod alltså för den största sänkningen under dagen. Det nya riktpriset ligger nu på 17,51 kronor per liter.

  Moderaterna vill se billigare drivmedel

  Under torsdagen presenterade även Moderaterna sin budgetmotion och i den föreslog partiet en sänkning på bensin- och dieselpriset med en krona per liter.

  – Vi kan inte låta dem som är helt beroende av bilen bära hela bördan av omställningen, det här är viktigt för sammanhållningen, säger partiets ekonomiskpolitiska talesperson Elisabeth Svantesson till TT.

  Relaterade artiklar

  Till toppen