Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Entreprenad 15 februari

  Åtalade i dieselhärva frias

  De båda männen som stod åtalade för att hållit fast en person som misstänktes för att ha stulit diesel friades från brottsmisstankar av Solna Tingsrätt.

  FOTO: Privat/Mostphotos

  På fredagen kom domen i det omskrivna fallet där två män stod åtalade för att ha hållit fast en person som misstänkts ha stulit diesel från ett åkeri. Den misstänkta brottslingen ska ha flytt med sin bil som han sedan övergav för att fortsätta till fots. Då ska den ena av de åtalade männen ha satt upp kameror vid den misstänkte tjuvens övergivna bil.

  Timmar senare återkom den mannen till sin bil och det var då som de ny friade männen påträffade den misstänkte tjuven och höll fast honom till polis anlände till platsen. Förundersökningen mot den misstänkta brottslingen fick läggas ner då denne lämnat landet men han har senare i förhör erkänt stölden.

  Stort intresse

  De båda nu friade männen åtalades i början av 2018 för olaga frihetsberövande. Fallet fick stor spridning över nätet där många visade sitt stöd, bland dem flera kända profiler som Thomas Bodström och Leif GW Persson. Den sistnämnde erbjöd bland annat att betala eventuella böter och rättegångskostnader.

  Frias från åtalet

  Under fredagen kom domen från Solna tingsrätt och de båda männen frias. Enligt tingsrättens bedömning ska båda männen ha trott att de verkat inom lagens ramar och inte gjort handlingen med uppsåt.

  En av de åtalade männen avböjer att kommentera domen till ATL men säger till Aftonbladet:

  – Jag är så tacksam att tingsrätten vägde in vad vi trodde i den här situationen, det är helt fantastiskt. Vilken sten som lättar, för ens egen skull så är det helt fantastiskt, Nu kan vi avsluta det här, nu är det över, säger han till tidningen.

  Relaterade artiklar

  Till toppen