Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Entreprenad 23 januari

  Åkeri går i konkurs efter att betalat svarta löner

  Att betala sina anställda svarta löner straffar sig – det har ett åkeri i Skåne fått erfara. När Skatteverket fick kännedom om att löner betalats ut svart krävdes bolaget på två miljoner kronor i skatt varpå företaget gick i konkurs.

   Åkeriet blev skyldigt att betala drygt två miljoner i skatteskuld efter att Skatteverket fått reda på svartlönerna. Arkivbild.
  Åkeriet blev skyldigt att betala drygt två miljoner i skatteskuld efter att Skatteverket fått reda på svartlönerna. Arkivbild. FOTO: Mostphotos

  Ett åkeri i Skåne har ansökt om konkurs. I förvaltarberättelsen som nu lämnats till tingsrätten uppges att en stor anledning till konkursen är att företaget fått dryga böter för att ha betalat ut svarta löner.

  Det rapporterar tidningen Sydöstran.

  Två miljoner i skatteskuld

  Det var år 2015 som bolaget betalade ut svarta löner till ett par anställda. Skatteverket fick kännedom om utbetalningarna och krävde åkeriet på omkring två miljoner kronor i skatteskuld. Skulden betalades, men först efter att åkeriägaren sålt flera av sina fordon.

  Verksamheten kunde därmed fortgå en tid, men 2018 drogs transporttillståndet in och ägaren ansökte om konkurs. Enligt Sydöstran hade bolaget 1,3 miljoner kronor i skulder vid tiden för konkursansökan.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen