Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Entreprenad 8 november 2019

  900 liter diesel stulen på en vecka

  I Halland har flera åkerier och lastbilschaufförer råkat ut för dieseltjuvar. Under natten mot torsdagen greps tre misstänkta tjuvar.

   Polisen har fått flera larm om dieselstölder i Halland. Arkivbild.
  Polisen har fått flera larm om dieselstölder i Halland. Arkivbild. FOTO: Shutterstock

  Stöld av diesel fortsätter vara ett stort problem i Sverige och i Halland har polisen fått flera larm om stölder under de senaste veckorna. I fredags den första november utsattes ett åkeri i Falkenberg för en dieselstöld. Tjuvarna stal uppemot 300 liter diesel. Åkeriet har dessutom utsatts för stölder flera gånger tidigare.

  – Vi har haft problem med dieselstölder på den här platsen tidigare. Det är någon eller några som tagit sig in flera gånger och slangat stora mängder, säger Anders Persson, stationsbefäl på Falkenbergspolisen till Hallands Posten.

  Nytt brott en vecka senare

  Under natten mot torsdagen den sjunde november larmades polisen i länet om dieselstölder igen. Först ett larm vid halv två-tiden från en person utanför Halmstad som upptäckte att 600 liter diesel stulits.

  Bara timmar senare fick polisen ett nytt larm. Den här gången var det en lastbilschaufför i Varberg som vaknat till mitt i natten av att någon slangat diesel ur hans bil.

  – När de märker att de blivit upptäckta springer de från platsen och anmälaren springer efter. Sen ser han hur de lämnar platsen i en skåpbil, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson på polisen till SVT Halland.

  När polisen är på väg mot platsen så möter de skåpbilen och lyckas få tag på tjuvarna. Polisen griper de tre misstänkta gärningsmännen i skåpbilen men ska i nuläget avgöra om de misstänkta varit inblandade i fler stölder än stöldförsöket mot lastbilen.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen