facebooktwittermail

Skogselmia får ny projektledare

Jakob Hirsmark, ansvarig för Elmias skogsmässor, slutar på Elmia. Efterträdare som projektledare för Skogselmia blir Mattias Pontén, som nyligen rekryterades som site manager för mässan.

Jakob Hirsmark, som sedan 2016 varit ansvarig för Elmias skogsmässor, slutar på Elmia i juni för att gå vidare till en tjänst på ett analysföretag.

Jakob Hirsmark, ansvarig för Elmias skogsmässor, slutar den 8 juni.
Jakob Hirsmark, ansvarig för Elmias skogsmässor, slutar den 8 juni. FOTO: ELMIA

– I början på året rekryterade vi Mattias Pontén som platsansvarig för mässan. Han kommer nu att gå in som projektledare för Skogselmia som hålls nästa år, säger Veronica Albert, kommunikatör för skogsmässorna.

Hetluften

Mattias Pontén som är jägmästare kommer närmast från Skogsstyrelsen och kastas nu alltså direkt in i hetluften med att hålla ihop en av Sveriges största skogsmässor.

Mattias Pontén, som i början av året rekryterades som sita manager för Skogselmia kliver istället in i rollen som projektledare för mässan.
Mattias Pontén, som i början av året rekryterades som sita manager för Skogselmia kliver istället in i rollen som projektledare för mässan. FOTO: ELMIA

– Det är alltid tråkigt när någon slutar, men det finns mycket kompetens i huset och många som jobbar i kulisserna och kan kliva fram och ta större ansvar, säger Veronika Albert, som samtidigt avslöjar att även hon själv ska sluta på Elmia efter sommaren för att börja som kommunikatör på en advokatbyrå.

– Ja, det känns lite vemodigt, jag har ett stort hjärta för Elmia efter att ha jobbat här i 19 år.

Många utbytta

Det innebär att större delen av det erfarna team som tidigare stått bakom Elmias skogsmässor kommer ha slutat efter sommaren. 2015 slutade Torbjörn Johnsen, mångårig mässgeneral, efter Elmia Wood i fjol gick site managern Johan Löfgren i pension, och nu slutar alltså både Jakob Hirsmark och Veronica Albert.

Veronika Albert, sedan många år kommunikatör för skogsmässorna, slutar den 21 augusti.
Veronika Albert, sedan många år kommunikatör för skogsmässorna, slutar den 21 augusti. FOTO: ELMIA

Dessutom går kontraktet med Bratteborg, där de senaste årens mässor hållits, ut i och med nästa års mässa, och Elmia jobbar nu för att ordna ett nytt kontrakt under året.

LÄS OCKSÅ: Elmia krävs på pengar efter kökaos

LÄS OCKSÅ: Här är höjdpunkterna från Elmia Wood