facebooktwittermail

Svart Doosan gav 762 000 kr till arbete mot cancer

För att stödja arbetet mot cancer så auktionerade Maskinia ut den svarta och unika Doosan DX140W-S under Svenska maskinmässan. Nu är det klart att maskinen säljs för 2 412 000 kr och 762 000kr går till arbete mot cancer.

Doosan DX140W-S Black Edition finns bara i ett exemplar.
Doosan DX140W-S Black Edition finns bara i ett exemplar.

Den helsvarta Doosan DX140W-S Black Edition fick många att dregla på Svenska Maskinmässan. Den svarta varianten är den enda i sitt slag och auktionerades ut på Svenska Maskinmässan för att stödja arbetet mot cancer.

Vinnaren av maskinen blev Jonny Thyr med företaget JT Schakt AB i Österbybruk som sedan tidigare har flera hjulgrävare från Doosan.

– Jag såg maskinen på sociala medier och fick upp intresset för den, egentligen hade jag tänkt en bandgrävare men när detta var en unik chans och pengarna gick till ett gott ändamål så tog jag beslutet att ge mig in i matchen! Jag blev mycket glad när jag såg att det var jag som till slut tog hem maskinen och ser nu fram emot leveransen inom kort, säger en lycklig Jonny Thyr, VD på JT Schakt AB i ett pressmeddelande.

Pengarna kommer gå till tre olika organisationer som jobbar mot cancer; Bröstcancerförbundet, Barncancerfonden och Prostatacancerförbundet.

LÄS OCKSÅ: Bildspecial: Folkfest när Maskinmässan intog Solvalla

LÄS OCKSÅ: Många nyheter på mässan