facebooktwittermail d

Djurförbud efter blodbad på gård

Fåren hade fått halsarna avskurna och sina bukar uppsprättade. Och i djurägarens sovrum stod en hink med deras inre organ. Nu har kvinnan belagts med djurförbud - och riskerar dessutom åtal för djurplågeri.

När länsstyrelsens djurskyddsinspektörer i mars kom till gården i Blekinge möttes de av rena blodbadet.

Fem baggar som hade fått sina halsar avskurna och bukarna uppsprättade låg i en hage. Ett av djuren var halvflått, ett annat saknade underkäke, enligt rapporten.

Skulle mata katterna


Fårens hjärtan och tungor hittades senare i en hink i ett sovrum i bostadshuset. Djurens ägare, som inte har kunnat förklara vad som hänt fåren, uppgav att hon hade tänkt mata sina katter med organen.

I husets källare hittades också ett dött får, inlindat i en presenning - och i stallet fanns två fårskallar i en sopsäck. På gården hittades även 33 döda kaniner som av allt att döma svultit ihjäl samt sju döda fjäderfän.

Länsstyrelsen i Blekinge anser att kvinnans försummelser är så allvarliga att hon inte får hålla djur. Hon får endast behålla sina katter, som var de enda djuren på gården som mådde bra.

Kvinnan uppger i ett yttrande till länsstyrelsen att hon inte visste vad hon skulle göra när hon hade hittat de döda fåren.
Det hela kändes väldigt obehagligt och hon var stressad, uppger hon.

Kvinnan säger också att hon inte har för avsikt att hålla djur i framtiden, eftersom hon ska flytta in til stan.ATL.nu