facebooktwittermail d

Djurens Rätt anklagar LRF för dubbelmoral

På måndag ordnar LRF och Landsbygdsupproret en gemensam manifestation i Stockholm för att uppmärksamma krisen inom mjölknäringen.

 Den äger rum i anslutning till budgetdebatten och samtidigt kommer LRF:s ordförande Helena Jonsson att överlämna en namninsamling med över 100 000 påskrifter till landsbygdsminister Sven-Erik Bucht.

– Vi räknar med uppåt 700 deltagare från hela landet, säger Landsbygdsupprorets ordförande Erika Sörengård.

Enligt uppgift från flera håll planerar Djurens rätts avdelning i Stockholm någon slags manifestation i samband med budgetdebatten.

Uppgifter om motdemonstration

Så här skriver man på sin facebooksida:

”På måndag den 21/9 presenterar regeringen sin budget för 2016. Redan nu står det klart att regeringen vill stötta den krisande komjölksindustrin med hundratals miljoner kronor och det bara i akutstöd. Men djuren som utnyttjas av Sveriges komjölksindustri får inga stödinsatser. Därför kommer Djurens Rätt Stockholm uppmärksamma den etiska krisen som djurindustrin är – när budgeten presenteras och debatteras i riksdagen.”

Avvisar uppgifter

– Vi ska inte ha någon motdemonstration mot LRF. Och vi har inte bestämt om och i så fall vad vi ska göra, säger en talesperson för Djurens rätt Stockholm.

Anklagar LRF för dubbelmoral

Samtidigt anklagar organisationen LRF och mjölkbranschen för dubbelmoral.

– Samtidigt som svenska mervärden lyfts fram och det skyltas med betande kor i gröna hagar så pågår en långdragen politisk strid från mjölkbranschens sida om att få slippa undan det beteskrav som finns för svenska kor idag.

– Det är minst sagt dubbeltydigt att skryta med och vilja rädda något som de samtidigt vill slippa undan, skriver Djurens rätt i ett uttalande.