facebooktwittermail

Köttbönderna satsar på samverkan – och ekogrönsaker

Dingle

Ett arrende på ett nedlagt naturbruksgymnasium gav en affärsmöjlighet för familjeföretaget Dingle lantbruk. De tog en risk och satsade på ekologiska grönsaker – nu levererar företaget potatis, vitkål och morötter till kommunen.

Alexander Johansson och Fredrik Andersson i grönsakskylen. Det finns stor potential att utöka grönsaksodlingen och här finns lokaler för att effektivisera hantering och packning, säger de båda.
Alexander Johansson och Fredrik Andersson i grönsakskylen. Det finns stor potential att utöka grönsaksodlingen och här finns lokaler för att effektivisera hantering och packning, säger de båda. FOTO: ANDERS KRISTENSSON

Familjeföretaget Dingle lantbruk AB drivs av Fredrik Andersson, Maria Johansson och Alexander Johansson. Sedan våren 2017 arrenderar de två dikostall och 100 hektar mark på det nedlagda Naturbruksgymnasiet i Dingle av Munkedals kommun. Efter flytten av sina och Fredriks fars dikor till de nya lokalerna drog de igång ekologisk grönsaksodling för att leverera till kommunens kök.