facebooktwittermail d

Digital satsning gav Väderstad hedersomnämnande

Väderstads digitala satsning har gett företaget ett hedersomnämnande från Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademiens (IVA) projekt Smart Industri.

Priset delades ut på German-Swedish Tech Forum i Stockholm den 31 januari, där även Tysklands förbundskansler Angela Merkel samt Sveriges statsminister Stefan Löfven inledningstalade.

Väderstad får hedersomnämnandet för sin Väderstad E-Control-teknik, som ger lantbrukaren möjlighet att styra och övervaka sin såmaskin digitalt med hjälp av en Ipad.

Crister Stark, styrelseordförande på Väderstad, framhåller i ett pressmeddelande att företaget är mycket glad över utmärkelsen och att företaget har haft en fantastisk utveckling inom det digitala området som man bara har sett början av.

"Vi är bara i början på en utveckling som fortsätter i tangentens riktning, en utveckling som gynnar både nya och befintliga kunder" säger han i pressmeddelandet.

LÄS ÄVEN: Styr såmaskinen med Ipad

FRÅN ARKIVET: Nyhet på Väderstads Tempo R

Juryns motivering lyder:

Väderstad har med hjälp av digitalisering intagit en framträdande position i arbetet med att effektivisera användningen av produkter vars funktioner varit grunden för det moderna jordbrukets utveckling de senaste 250 åren. Företaget har genom att anta digitaliseringens utmaningar tacklat en mycket svår marknadssituation. Väderstad har samtidigt blivit en ledare i utvecklingen av jordbruksmaskiner inom sin nisch.