facebooktwittermail d

Detta vill lantbruket investera i

Solceller och solpaneler hamnar högst upp på listan när företaget Byggfakta listar de investeringar som lantbruket ska göra 2021 och framåt. Ommålning, maskinhall och verkstad toppar listan över byggprojekt.

Solceller och solpaneler toppar listan över planerade investeringar för lantbruket.
Solceller och solpaneler toppar listan över planerade investeringar för lantbruket. FOTO: MOSTPHOTOS

Byggfakta vänder sig till byggbranschen med information om vilka byggprojekt som är på gång. Informationen bygger på offentliga handlingar, medieuppgifter och egna intervjuer.

Den del av verksamheten som handlar om planerade investeringar och byggprojekt i lantbruket bygger enligt företaget på svar från drygt 5 000 jord- och skogsbrukare.

Hellre motorsåg än traktor

Solceller och solpaneler toppar listan över planerade investeringar, tätt följt av arbetskläder och ny röj- eller motorsåg. Ny traktor kommer på fjärdeplats, följt av stängsel, ny elleverantör och personbil.

Längre ner på listan kommer ny grävmaskin, lastmaskin, slåttermaskin, såmaskin och skogskran - efter ny dator, suv och åkgräsklippare.

Badrum går före ladugård

På listan över planerade byggprojekt kommer ommålning och bygge av ny maskinhall eller verkstad längst upp. Sen följer en lång rad hushållsnära projekt, som renovering av badrum innan ny- eller ombygge av ladugård dyker upp på 21:a plats. Strax efter kommer de lantbrukare som tänker unna sig en pool och sist kommer inredning av vinden.

Hela Byggfaktas lista över bygg- och investeringsplaner hittar du här.