facebooktwittermail d

Deere i patentstrid mot Agco

Deere & Company hävdar att Agco-konceren med dotterbolaget Precision Planting LLC har gjort intrång i tolv av företagets patent.

Teknikerna vSet och SpeedTube är utvecklade för att släppa ner frön med stor exakthet, och har nu blivit föremål för en patentstrid när John Deere hävdar att dessa inskränker på företagets patent.
Teknikerna vSet och SpeedTube är utvecklade för att släppa ner frön med stor exakthet, och har nu blivit föremål för en patentstrid när John Deere hävdar att dessa inskränker på företagets patent. FOTO: AGCO

I sin inlaga till distriktsdomstolen i Delaware hävdar företaget att man har lidit stor skada på grund av patentintrången i företagets teknik för precisionssådd. I dokumentet refererar juristerna bland annat till John Deere-tekniken ExactEmerge som introducerades 2014, och som möjliggör sådd av majs och sojabönor i hasigheter upp till 16 kilometer i timmen.

LÄS OCKSÅ: Traktorerna som går bäst och sämst

Agco, som nyligen har gett sig in i segmentet, berörs genom en rad produkter i inlagan som John Deere hävdar inskränker på företagets patent, inklusive varumärkena vSet och SpeedTube som ingår i Precision Planting LLC:s produktportfölj. Teknikerna går ut på att släppa ner frön med stor precision och exakthet.

VSet, ska fungera på en rad maskiner, och demonstreras i filmklippet nedan.