Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Debatt 6 augusti 2020

  ”Vi ska skapa största möjliga nytta”

  De vi rekryterar ska kunna skriva under på värdegrunden och satsa hårt för att uppnå LRF:s strategiska mål, skriver Carl Johan Lindh.

  Detta är ett debattinlägg i ATL, lantbrukets affärstidning. Det betyder att innehållet är skribentens egen uppfattning. Läs mer om ATL:s publicistiska målsättning här!

  Jag håller helt med Kerstin Herbertsson att väl genomförda rekryteringar är mycket viktigt för LRF:s möjligheter att nå vår vision, som för oss innebär att ”Vi får landet att växa” där ”de gröna näringarna har en nyckelposition… i det hållbara samhället”.

  När vi rekryterar gör vi det för att skapa största möjliga nytta för våra medlemmar. Den som arbetar hos LRF sätter alla medlemmar och deras möjlighet att lyckas i främsta rummet. Riksförbundsstämman ger organisationen vårt uppdrag. Vi lägger stor kraft och analys på att hitta rätt personer. Jag vill påstå att vi lyckas mycket bra i denna strävan. LRF har fantastiska medarbetare med såväl bredd som spetskompetens.

  LRF:s värdegrund beslutas av stämman och genomsyrar hela verksamheten. Nyckelord är ansvarstagande, trovärdighet, en demokratisk grundsyn, medlemsnytta och folkrörelsetradition. Ställer man inte upp på dessa så är inte LRF rätt arbetsplats.

  LRF har antagit ett antal strategiska mål som tydligt pekar ut den väg som LRF har valt. LRF arbetar dagligen för en aktiv landsbygd där våra medlemmar känner framtidstro kring att leva och driva verksamhet. Vi arbetar för en hållbar tillväxt där antalet företag och värdet av de varor och tjänster som produceras inom de gröna näringarna skall öka rejält. Detta går att läsa betydligt mer om på lrf.se.

  Strävan efter våra målsättningar och vår vision är inte en människas uppgift utan bygger på ett dedikerat arbete från många. Från medlemmarna lokalt till alla anställda medarbetare. Tillsammans ger LRF stöd till den som inte alltid orkar eller kan vara stark och där organisationen i stället har kraft att vara det.

  Allas röst och insats är lika viktig och idé- och motionsarbetet uppmuntras. Samarbete med myndigheter och förståelse för vår omvärld är en förutsättning för framgång. I Sverige är de gröna näringarna och landsbygdens miljö grundläggande resurser. Här skall den enskilde medlemmen kunna förverkliga sina ambitioner om såväl tillväxt och lönsamhet som livskvalitet.

  De vi rekryterar ska ha vilja och ambition att sträva mot visionen, kunna skriva under på värdegrunden och satsa hårt för att uppnå LRF:s strategiska mål. Det kan våra medlemmar förvänta sig och jag är trygg med att vårt arbete motsvarar dessa förväntningar.

  Carl Johan Lindh

  Ställföreträdande HR-Chef LRF

  Tack!

  Ditt debattsvar är nu inskickat.

  Skicka in debattsvar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen