Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Debatt 19 april

  ”Varför stödjer C de rödgröna?”

  Vi behöver företrädare som vågar hävda landsbygdens och äganderättens intressen. Vill inte Centerpartiet driva den linjen för landsbygden öppnar det för något annat parti, skriver Sture Jönsson.

  Detta är ett debattinlägg i ATL, lantbrukets affärstidning. Det betyder att innehållet är skribentens egen uppfattning. Läs mer om ATL:s publicistiska målsättning här!

   Arkivbild.
  Arkivbild. FOTO: Lars Johansson

  När jag öppnade ATL (26/3) var det första jag lade märke till Staffan Danielssons avhopp från Centerpartiet. Jag måste tillstå att jag inte blev överraskad. Sedan Stureplanscentern har tagit makten inom C finns det inte direkt plats för politiker med Staffan Danielssons politiska profil.

  Staffan Danielsson har alltid kämpat för det konventionella jordbruket och landsbygden. När Centerledaren Annie Lööf nu väljer att samarbeta med S och MP blir det svårt för politiker likt Staffan Danielsson att göra sin röst hörd i partiet.

  Det förvånar också att C väljer att stödja S och MP. De rödgröna har ju knappast företrätt landsbygdens intressen. MP verkar ju helst vilja göra landsbygden till ett nytt Skansen – där vargar kan ströva runt och där skogen ska växa utan skötsel. Kan man dessutom stoppa idisslarna lär landsbygden utvecklas i deras tycke. Men jag vet inte hur intressant det då blir att ta elsparkcykeln på söndagsmornarna för att åka ut och vistas i naturen.

  Vad vi behöver är företrädare som vågar hävda landsbygdens och äganderättens intressen mot byråkrater och miljöaktivister. Vill inte Centerpartiet driva den linjen för landsbygden öppnar det för något annat parti. Kanske är det Kristdemokraterna? I annat fall får vi lita på Karl Hedin.

  Karl Hedin uppvisar – likt Staffan Danielsson har gjort under lång tid – en vilja att utmana makten och byråkraterna. De står för en politik som gör det möjligt att leva på landet även i framtiden.

  Sture Jönsson, före detta 1:e vice ordförande i LRF

  Tack!

  Ditt debattsvar är nu inskickat.

  Skicka in debattsvar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen