Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Debatt 6 augusti 2020

  Vad är målet med LRF:s strategi?

  Vad har LRF för agenda när de anställer bondefientlig personal, undrar Kerstin Herbertsson.

  Detta är ett debattinlägg i ATL, lantbrukets affärstidning. Det betyder att innehållet är skribentens egen uppfattning. Läs mer om ATL:s publicistiska målsättning här!

  FOTO: TT

  Just nu har vi tekniska problem som påverkar kommentarsfunktionen.

  Skrev ett mejl till LRF och frågade vad de ansåg vara viktigt vid rekrytering av ny personal inom organisationen.

  Tycker frågan är mycket viktig då LRF:s vision bland annat är ”tillsammans får vi landet att växa”.

  Den meningen fastnar i halsen då vi i dag ser hur de mindre gårdarna en efter en försvinner och landskapet växer igen och vassen tar än en gång över allt för många strandängar som nu inte längre betas.

  Våra länsstyrelser likväl som djurrättsaktivister och rovdjur hjälper även till att i allt snabbare takt slå ut de småskaliga familjejordbruken.

  För att försöka få de mindre familjejordbruken att fortsätta och stanna kvar så tror jag inte att LRF:s strävan efter jämn fördelning mellan medarbetares kön och etnicitet spelar någon som helst roll, då det viktigaste här och nu är kompetent personal med stor kunskap och framtidstro och med förmågan att kunna hjälpa och få folk att se framåt.

  Vad är målet med den framtida lantbruksstrategin? Ska den framtida lantbruksproduktionen bestå av ett fåtal stora enheter som drivs av personal med schemalagd arbetstid och därmed ge begränsad biologisk mångfald, då de mindre skiftena inte längre kan anses lönsamma att bruka?

  Vilken väg väljer LRF?

  Att rekrytera en person som sedan länge går under epitetet ”bondens värsta fiende” känns inget vidare och har fått mig samt andra medlemmar att reagera och ifrågasätta LRF:s framtida agenda.

  Att rekrytera personal som även samarbetar med länsstyrelsen känns helt ofattbart då jag och många med mig vet hur flera av våra länsstyrelser fungerar ute på gårdarna i dag.

  LRF skriver av och till att de har 140 000 medlemmar men då är frågan: Är det viktigare att ha många medlemmar än att ha en agenda som kan ge svenskt lantbruk en framtid?

  Vad prioriterar LRF högst, förtroende i det svenska lantbruket eller godare relationer med Djurens Rätt?

  Det är tragiskt att en sådan här fråga över huvud taget behöver tas upp i böndernas intresseorganisation.

  Kerstin Herbertsson

  Jämjö

  LRF svarar: ”Vi ska skapa största möjliga nytta”

  Just nu har vi tekniska problem som påverkar kommentarsfunktionen.

  Tack!

  Ditt debattsvar är nu inskickat.

  Skicka in debattsvar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen