Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Debatt 19 maj 2019

  Tillsätt en ny valberedning för Södra

  Snälla fullmäktigeledamöter, tillsätt en ny aktiv bra valberedning på Södras stämma, skriver debattören Claes Hultberg.

  Detta är ett debattinlägg i ATL, lantbrukets affärstidning. Det betyder att innehållet är skribentens egen uppfattning. Läs mer om ATL:s publicistiska målsättning här!

  FOTO: Södra

  En valberedning som lyckats med resultatet att få en medelålder på över 58 år på styrelsens ledamöter och ingen ledamot född efter 1971, har gjort ett mycket dåligt arbete. Var finns de unga välutbildade personerna? Var finns den stora IT-kunskapen i styrelsen?

  IT-kunskap är trots allt framtiden i samhället i dag och mycket viktig för Södra. Tro inte heller att någon ung människa kommer att gå på kvällsmöten när man kunde ha fått samma information via nätet och kunnat ställa frågorna hemifrån och samtidigt sköta sitt hushåll.

  Finns det verkligen inte någon ung jägmästare som skulle kunna ingå i styrelsen, som dessutom varit aktiv i #metoo/slutavverkat? I nuvarande skrivning vad gäller jämställdheten i Södra är det skrivet att styrelsen ska bestå av minst 40 procent kvinnor. Det finns inget som hindrar att det blir 100 procent kvinnor. Det är ett felaktigt styrelsebeslut som styrelsen borde beakta. Det som borde gälla vad gäller jämställdheten är att inget kön bör understiga 40 procent.

  Det retar mig att valberedningen föreslår en ordförande som på Framtidsdagen i Trollhättan framhåller sin duglighet som miljöminister men inte talar om sina framtidsplaner för Södra.

  Jag önskar en valberedning som föreslår ledamöter som är engagerade och en styrelseordförande som fokuserar på Södra skogsägarna. Snälla fullmäktigeledamöter, tillsätt en ny aktiv bra valberedning på stämman.

  Claes Hultberg, Karlsfors gård, Ödeshög

  Fotnot: Valberedningens ordförande har erbjudits replik men avstår.

  Tack!

  Ditt debattsvar är nu inskickat.

  Skicka in debattsvar

  Till toppen