Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Debatt 13 januari 2017

  Ta ansvar för vildsvinen

  Med ägande följer ansvar. Ohejdad utfodring av vildsvin måste upphöra.

  Detta är ett debattinlägg i ATL, lantbrukets affärstidning. Det betyder att innehållet är skribentens egen uppfattning. Läs mer om ATL:s publicistiska målsättning här!

  Men så se till att ta ert ansvar för vad ni gör, ni vildsvinsutfodrare! Håll era grisar borta från andras odlingsmarker så skapas inga konflikter. Att som ni gjort hittills, med ohejdad utfodring och ett jakttryck som inte på långa vägar motsvarar behovet, låta stammen av vildsvin växa till en okontrollerbar storlek utan minsta hänsyn till oss som får ta konsekvenserna och kostnaderna av dess härjningar visar på en oerhörd nonchalans och respektlöshet från er sida.

  Det är ni, utfodrare, jägare och era organisationer som har verktygen att hantera vildsvinen. Använd dem och skyll inte ifrån er! Det var ni som ville ha en vildsvinsstam, visa nu att ni är byxade nog att förvalta den så att det inte innebär skada för andra.

  Ni åberopar äganderätt för att fortsätta att utan begränsningar vräka ut sockerbetor, bröd, godis med mera i naturen. Men med ägande följer ansvar, något som ni tycks ha förträngt.

  Erling Nilsson

  Torup

  Mjölkbonde och arrendator utan jakträtt

  Tack!

  Ditt debattsvar är nu inskickat.

  Skicka in debattsvar

  Till toppen