Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Debatt 11 januari 2019

  Lägg krutet på likvärdiga villkor

  ”De enda personer som gynnas av EU:s stödsystem i dag är konsumenten som förses med billig mat”, skriver Rikard Mikaels från Sveriges Mjölkbönder i debattsvar.

  Detta är ett debattinlägg i ATL, lantbrukets affärstidning. Det betyder att innehållet är skribentens egen uppfattning. Läs mer om ATL:s publicistiska målsättning här!

   Arkivbild.
  Arkivbild. FOTO: Mostphotos

  Liberala ungdomsförbundets debattartikel om EU:s jordbrukspolitik i ATL den 21 december visar på dålig kunskap om jordbrukets förutsättningar. Att påstå att EU i dag särbehandlar jordbrukssektorn med stöd visar på okunskap om hur systemet fungerar. De enda personer som gynnas av EU:s stödsystem i dag är konsumenten som förses med billig mat.

  Om Liberala Ungdomsförbundet i stället hade lagt krutet på att hjälpa svenska bönder att få likvärdiga villkor med resterande EU-länder så hade vi sluppit bli utkonkurrerade på grund av nationella särregler. Då hade lönsamheten automatiskt höjts och fler unga hade blivit attraherade av branschen.

  Rikard Mikaels, Sveriges Mjölkbönder

  Tack!

  Ditt debattsvar är nu inskickat.

  Skicka in debattsvar

  Till toppen