Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Debatt 3 februari

  Självklart att Arla kontrollerar gårdarna

  Att Sveriges Mjölkbönder anser att mejerierna inte ska kontrollera sina gårdar är anmärkningsvärt, skriver debattören i en replik.

  FOTO: Istock

  Styrelsen för Sveriges Mjölkbönder hävdar i en insändare i ATL den 18 januari att mejerierna måste ”inse att vår frihet som mjölkföretagare är alltför viktig för att vi ska fortsätta med detaljstyrningar och kontroller. De lagar vi har ska nu kontrolleras av myndigheter och inte av mejerierna.”

  Det är en högst anmärkningsvärd åsikt. Inom flertalet branscher vill företagen veta hur det ser ut hos deras underleverantörer. Det gäller inte enbart klädföretagens underleverantörer i Asien utan också här hemma. Men enligt Sveriges Mjölkbönder ska mjölkbönderna undantas från det som annars är vanligt förekommande på marknaden.

  Det här är inte första gången styrelsen för Sveriges Mjölkbönder framför märkliga åsikter. Ibland kan det vara klokt att tänka efter innan man uttalar sig. På den tiden jag var underleverantör till Arla hade jag funnit det högst naturligt om Arla ibland hade gjort ett besök hos mig.

  Sören Larsson

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Läs mer om

  Till toppen