Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Debatt 7 februari

  ”Så ska det inte se ut på en gård”

  Vi vill reda ut detta med bonden direkt, inte kommentera det i tv, skriver Arlas vice ordförande Heléne Gunnarson som svar på Åke Petterssons debattinlägg.

  Detta är ett debattinlägg i ATL, lantbrukets affärstidning. Det betyder att innehållet är skribentens egen uppfattning. Läs mer om ATL:s publicistiska målsättning här!

   Arlas Helene Gunnarson svarar på ett debattinlägg.
  Arlas Helene Gunnarson svarar på ett debattinlägg. FOTO: Christel Lind

  Hej Åke, för mig som bonde i Arla är hög djurvälfärd högsta prioritet. Så ska det inte se ut på en gård. Bra djurhållning är helt central och mycket viktig för oss på Arla. Om det finns problem måste de självklart åtgärdas, annat är inte -acceptabelt.

  Att Arla valde att inte kommentera i ”Uppdrag granskning” beror helt enkelt på att hela programmet handlade om en enda bonde. En människa, som inte är makthavare eller en publik person. Vi vill helt enkelt inte kommentera denna bondes gård i medierna. Det tar vi med bonden direkt.

  Arla har 2 500 svenska ägare och de allra flesta gör sitt yttersta för att hålla riktigt hög djurvälfärd. Arla har i sitt kvalitets- och djuromsorgsprogram, Arlagården, mer omfattande krav på djuromsorgen än de svenska lagreglerna. Det görs kontroller regelbundet på gårdarna, från Arlas sida och från länsstyrelsens. Nu undersöker vi om vi eller länsstyrelsen skulle ha kunnat göra kontrollerna på annat sätt. Vi har dessutom en process som pågår med den aktuella gården med uppföljande kontroller.

  Vi stöder till fullo LRF:s initiativ till en branschgemensam översyn, och deltar aktivt i det arbetet.

  Heléne Gunnarson

  Vice ordförande Arla

  Tack!

  Ditt debattsvar är nu inskickat.

  Skicka in debattsvar

  Till toppen