Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Debatt 27 december 2020

  Arlas avtal med kommunen ska följas

  Självklart ska avtalet följas och de inventarier som tillhör Arla ska också övergå till Arla, skriver Arla i en replik.

  Detta är ett debattinlägg i ATL, lantbrukets affärstidning. Det betyder att innehållet är skribentens egen uppfattning. Läs mer om ATL:s publicistiska målsättning här!

  Att flytta ostproduktionen från Boxholm till Östersund var ett helt naturligt beslut. Vi behöver precis som alla företag rationalisera och spara pengar.

  Efter flytten sålde vi fastigheten till kommunen. Kommunen och Arla var överens om vilka inventarier som skulle ingå. Kommunen fick köpa fastigheten för att de skulle starta ett företagshotell för småskalig matproduktion och Arla såg positivt på att fastigheten skulle användas på detta sätt.

  Det var ju inte så att Arla på något sätt krävde att kommunen skulle skriva på. Avtalet är juridiskt bindande och bevittnades av mäklaren. Sedan visar det sig att kommunen ändrar sig rörande några inventarier och dessutom, i strid med vår överenskommelse, säljer fastigheten vidare till en konkurrent.

  Självklart ska avtalet följas och de inventarier som tillhör Arla ska också övergå till Arla.

  Erik Bratthall, presschef ArlaBoxholmsostens Vänner: Arlas agerande är pinsamt

  Tack!

  Ditt debattsvar är nu inskickat.

  Skicka in debattsvar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen