Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Debatt 10 November 2017

  Myndigheterna ska avskaffa sig själva

  Lantmäteriet kan bantas till fyra personer.

  Detta är ett debattinlägg i ATL, lantbrukets affärstidning. Det betyder att innehållet är skribentens egen uppfattning. Läs mer om ATL:s publicistiska målsättning här!

  FOTO: AVTG

  Jag kan inte förstå att man alltid ska ta sådan himla hänsyn och curla alla dessa myndigheter. Vi borde sätta myndigheterna under en gigantisk press att ständigt utveckla och modernisera med ett långsiktigt mål om att helt avveckla sin verksamhet. Det ligger både i landets och folkets intresse.

  Att minska hela Lantmäteriet till endast fyra anställda borde vara utgångspunkten. Det finns många smarta exempel på enkla lösningar om man tittar ut i världen och med dem som förebild tror jag att man väldigt enkelt kan förbättra situationen i Sverige. De horribla intecknings- och lagfartsskatter som finns här saknar motstycke. De ska naturligtvis elimineras, det är viktigt av konkurrensskäl.

  Mitt förslag är att man med försäljning av lantbruksfastigheter enkelt kan lägga över hela jobbet och processen på fastighetsmäklaren och tingsrätten, där dessa går in på Lantmäteriets portal och gör registreringen. Målet ska vara att ett sådant ärende maximalt ska kosta 20 000 kronor, självklart inklusive lagfart och inteckningar.

  Bengt Andersson

  IUI (International United Individuals)

  Tack!

  Ditt debattsvar är nu inskickat.

  Skicka in debattsvar

  Till toppen