Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Debatt 22 januari

  Magert resultat av januariavtalet

  Centerpartiet borde ha fått ut mer av samarbetet, skriver Sture Jönsson.

  Detta är ett debattinlägg i ATL, lantbrukets affärstidning. Det betyder att innehållet är skribentens egen uppfattning. Läs mer om ATL:s publicistiska målsättning här!

   Stefan Löfven (S) och Annie Lööf (C).
  Stefan Löfven (S) och Annie Lööf (C). FOTO: Henrik Montgomery/TT

  I en stort uppslagen debattartikel i ATL den 14 januari skriver Kristina Yngwe (C) hur duktiga hon tycker Sveriges bönder är men att det finns behov av inkomstförstärkningar. Tre år efter det att riksdagen antog livsmedelsstrategin har det fortfarande inte hänt något som förbättrar den situationen.

  Kristina Yngwe pekar nu på satsningar på export, forskning och innovation som ska förbättra läget. Det är precis samma saker som landsbygdsministern redan framfört, och där finns inget konkret som kommer att öka produktion och lönsamhet. Kristina Yngwe tycks, som de flesta politiker, tro att pratar man bara vackert så blir bönderna nöjda.

  Lite mer borde väl Centerpartiet ha fått ut av sin strävan att få samarbeta med Socialdemokraterna. Det här imponerar inte.

  Sture Jönsson

  Tärnsjö

  Tack!

  Ditt debattsvar är nu inskickat.

  Skicka in debattsvar

  Till toppen