Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Debatt 13 april 2018

  Landsbygdspartiet behövs

  Folket på landsbygden måste kraftsamla.

  Detta är ett debattinlägg i ATL, lantbrukets affärstidning. Det betyder att innehållet är skribentens egen uppfattning. Läs mer om ATL:s publicistiska målsättning här!

   Folket på landsbygden måste kraftsamla, tycker debattörerna.
  Folket på landsbygden måste kraftsamla, tycker debattörerna. FOTO: Ann Lindén

  Om en miljon kineser demonstrerar på Himmelska Fridens Torg så är det inget att bry sig om. Det är bara en promille av befolkningen. Om så hela Sveriges befolkning skulle protestera mot något enskilt beslut i EU, så är det inte heller något att bry sig om. Sveriges befolkning utgör knappt 2 procent av EUs 508 miljoner invånare. Ut ur EU!

  Cirka 15 procent av Sveriges befolkning bor på ren landsbygd eller i småorter. Om dessa väljare splittras på de 8 olika partier som nu sitter i riksdagen, så kommer de att inom varje parti utgöra en minoritet. Den behöver partimajoriteten inte heller bry sig om.

  Men om bara hälften av dessa väljare kunde rösta på ett parti, som företräder just landsbygden och småorterna. Då skulle det partiet vara lika stort som KD och MP tillsammans är i dag. Vilken påverkan skulle det inte få på politiken? Speciellt om partiet står utanför den traditionella blockpolitiken och således skulle bli uppvaktat från både höger och vänster.

  Det partiet finns redan. Vi har ännu inte kommit in i riksdagen, men vi har redan fått mandat i 9 kommuner. Vi växer hela tiden och har nu ett 25-tal lokalavdelningar runt om i landet. Lägg namnet på minnet, så vet du vad du skall rösta på i september.

  För Landsbygdspartiet oberoende, LPo

  Arne Gunnarsson, Strömsnäsbruk

  Erika Sörengård ordförande, Ervalla

  Tack!

  Ditt debattsvar är nu inskickat.

  Skicka in debattsvar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen