Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Debatt 28 december 2018

  Livlig debatt under året

  Valet, viltförvaltningen och torkan var några av de debattämnen som engagerade ATL:s läsare mest under året.

  Detta är ett debattinlägg i ATL, lantbrukets affärstidning. Det betyder att innehållet är skribentens egen uppfattning. Läs mer om ATL:s publicistiska målsättning här!

  FOTO: IBL och Mostphotos

  Tack för alla spännande debattartiklar som vi har fått och publicerat i år. Spännvidden över ämnesområden har varit stor och aktiviteten hög, särskilt fram till valdagen.

  Ett ofta återkommande ämne under året är härjningarna av skogens vilt. Skador på skog av kronvilt och älg och vildsvinens framfart har upprört och trycket på en förändring av viltförvaltningen har ökat.

  Angreppen på djurhållningen från djurrättsaktivister har engagerat många debattörer, likaså problemen med myndigheternas kontroller och rättsosäkerheten och utsattheten som djurhållare lever under.

  Torkan och bränderna som visade vår bristande beredskap oroar många skribenter. Bland produktionsgrenarna är mjölken den mest debatterade. Växas vinnande bidrag i Jordbruksverkets byggtävling har inte undgått någon.

  Av branschens företag är alltid Arla mest i fokus. Så även i år och företagets prissättningsmodell och utveckling bekymrar många skribenter. Där lever den kooperativa debatten, något som också gällde Stärkelseproducenternas förening nu i december.

  Inför valet var alla landsbygdsintresserade partier måna om att berätta om vad de ville göra för landsbygden efter valet. Därefter var det i stort sett tyst i två månader. Förhoppningen är att koman nu ger vika och politikerna åter vill ge sig in i debatten.

  2019 kommer att bjuda på nya ämnen att debattera. Det är också så att väldigt få av de gamla trätoämnena är avförda från dagordningen. Välkommen att skriva om dem och alla nya ämnen under det kommande året.

  Tack!

  Ditt debattsvar är nu inskickat.

  Skicka in debattsvar

  Till toppen