Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Debatt 17 september

  Fel att propagera för kravlös frihandel

  Jordbruksverkets Bengt Johanssons åsikter om frihandel öppnar för att fler importerar grisar utan svans och med antibiotika, det menar Joakim Granefelt.

  Detta är ett debattinlägg i ATL, lantbrukets affärstidning. Det betyder att innehållet är skribentens egen uppfattning. Läs mer om ATL:s publicistiska målsättning här!

  FOTO: Steve Parsons/Pa Photos/TT

  När man läser i ATL den 4 september om Bengt Johnsson från Jordbruksverket förstår man varför Sverige inte har ­högre självförsörjningsgrad i jämförelse med Finland och Danmark. Dessa länder tänker på sin egen befolkning och att det kan hända större saker än corona.

  Bengt Johnssons åsikter om frihandel öppnar för att till exempel restauranger ska importera grisar utan svans, med antibiotika med mera bara det är billigt. Hur djuret har det eller att de har ätit stora mängder antibiotika gör detsamma.

  Att detta Jordbruksverk ska företräda svenskt jordbruk med Europas lägsta antibiotikaanvändning och alla svansar kvar, det är en skam. Hoppas landsbygdsministern Jennie Nilsson tar detta till sig eller har hon samma åsikt?

  Att svenska folket väljer svenska varor ska alla vara glada för, även regeringen. Det ger arbetstillfällen, bra mat och mat som inte måste åka hela jorden runt.

  Fotnot: Bengt Johnsson har erbjudits replik men ­avstår.

  Joakim Granefelt

  Hult, Hjortsberga

  Tack!

  Ditt debattsvar är nu inskickat.

  Skicka in debattsvar

  Till toppen