Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Debatt 6 maj 2019

  Sverige bör lämna EU

  Landsbygdspartiet oberoende vill lämna EU och i stället stärka det nordiska samarbetet. Det skriver sex företrädare för partiet, som samtliga kandiderar till EU-valet, i en debattartikel.

  Detta är ett debattinlägg i ATL, lantbrukets affärstidning. Det betyder att innehållet är skribentens egen uppfattning. Läs mer om ATL:s publicistiska målsättning här!

   Landsbygdspartiet oberoende vill lämna EU och i stället stärka det nordiska samarbetet.
  Landsbygdspartiet oberoende vill lämna EU och i stället stärka det nordiska samarbetet. FOTO: Mostphotos

  Det är tyst inför EU-valet. Oroväckande tyst. Några enstaka artiklar om hur positiva vi svenskar blivit till EU, men näst intill ingen debatt eller diskussion.

  Det är kanske inte så konstigt i och med att hela gråskalan med åtta riksdagspartier numera är EU-positiva. Sedan Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet backat från sina utträdeskrav finns det i princip bara tre icke riksdagspartier kvar att rösta på för dem som vill att Sverige ska lämna EU. Ett högerextremt, ett vänsterextremt och så ett helt normalt oberoende parti med sunt förnuft som ledstjärna, nämligen Landsbygdspartiet oberoende.

  Landsbygdspartiet oberoende är inte så naiva att vi tror att vi kan förändra EU inifrån. Sverige har 20 av de 751 mandaten i parlamentet.

  Vårt lands förutsättningar skiljer sig alltför mycket gentemot syd- och mellaneuropéernas. Vi blir överkörda och tvingas applicera lagar, regler och förordningar som inte alls passar i Sverige. Allt ifrån slopad morkullejakt till att knark och vapen numera flödar fritt in över våra gränser gör att vi snarast vill lämna denna globaliststyrda frihandelskoloss.

  Lägg därtill att Sverige är stora nettobetalare. Vår EU-avgift är 40,9 miljarder för 2019. I händelse av Brexit förväntas den höjas till 55 miljarder. För 2018 var nettoflödet, det vill säga avgiften minus det Sverige får tillbaka genom olika stöd, minus 26,6 miljarder, eller 71 miljoner per dag.

  Så mycket kostar EU-medlemskapet oss. Vilken fantastisk nytta dessa pengar skulle kunna göra i den numera urholkade välfärden i Sverige.

  Landsbygdspartiet ser bara fördelar med att lämna EU. Vi vill i stället stärka det nordiska samarbetet, då våra grannländer har betydligt mer gemensamt med Sverige. Men framför allt vill vi återta kontrollen över vårt vackra fina land, innan det är för sent. I dag är vi inte herrar i vårt eget hus.

  Claes Littorin, Knutby

  Stefan Torssell, Gamleby

  Magnus Malmsten, Bergshamra

  Olle Larsson, Härjedalen

  Nils-Erik Grönvall, Svalöv

  Yngve Eriksson, Vattholma

  Kandidater i EU-valet för Landsbygdspartiet oberoende.

  Tack!

  Ditt debattsvar är nu inskickat.

  Skicka in debattsvar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen