Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Debatt 12 maj 2020

  Även Arla måste ta sitt ansvar

  Att svensk mjölkproduktion minskat kan inte ses som utveckling, det är avveckling och inget annat, skriver debattörerna från Ydre kommungrupp.

  Detta är ett debattinlägg i ATL, lantbrukets affärstidning. Det betyder att innehållet är skribentens egen uppfattning. Läs mer om ATL:s publicistiska målsättning här!

  FOTO: Marion Palm

  Tack för svaret på vår insändare i ATL den 17 april. Att Arla till sist valde att svara ser vi som värdefullt. Arla argumenterar i sitt svar att ansvaret för att svensk mjölkproduktion minskar är politikens.

  Politiken har för länge sedan lämnat walkover till marknadskrafterna som på ett fantastiskt sätt lyckats fylla butikshyllorna med mejeriprodukter men inte lyckats lika bra med att se till att de är svenska.

  Vi kan inte ha en situation där politikerna skyller på marknadskrafterna och marknadskrafterna skyller på politiken. Nu måste alla ta sitt ansvar. Det går inte heller an att luta sig tillbaka och mena att det är fråga om naturlig utveckling.

  Att svensk mjölkproduktion minskat kan inte ses som utveckling, det är avveckling och inget annat.

  Linda Tordsson

  Ydre kommungrupp

  Niclas Gustavsson

  Ordförande Ydre kommungrupp

  Läs mer:”Misstag av Arla att räkna bort de små mjölkbönderna”Replik: ”Det som är bra för Arla är bra för svensk mjölkproduktion”

  Tack!

  Ditt debattsvar är nu inskickat.

  Skicka in debattsvar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen