facebooktwittermail

De kandiderar till ungdomsstyrelse

Fem nya styrelseledamöter ska väljas till LRF Ungdomens riksstyrelse på riksstämman den 9-10 mars på Sånga-Säby utanför Stockholm.

Följande styrelseledamöter föreslås, enligt ett pressmeddelande frå LRF:

- Martin Johansson, 24, från Hycklinge i Östergötland. Han arbetar med skogsvård och har i fem år suttit i LRF Ungdomen Kronoberg, det senaste året som ordförande.

- Thomas Jöngren, 26, från Mariefred i Södermanland. Är driftsledare på en gård med inriktning spannmål och skog. Tidigare har han studerat till lantmästare på Alnarp, jobbat med får och växtodling i Nya Zeeland och varit maskinförare på en gård i Skåne.

- Emma Johansson, 25, studerar till agronom vid SLU. Hon sitter i styrelsen för LRF Ungdomen i Uppsala län och är samtidigt ordförande i styrelsen för lokalavdelningen på Ultuna. Uppvuxen på en familjegård utanför Örkelljunga i Skåne.

- David Radivoj, 31, bor i Nossebro i Västergötland där han bedriver Krav-certifierad växtodling. Han är ledamot i valberedningen för LRF-Ungdomen Skaraborg samtidigt som han är styrelseledamot i LRF:s lokalavdelning Bäreberg-Främmestad-Malma.

- Nina Nilsson, 30, läser sista terminen på Lantmästarprogrammet i Alnarp. Hon är uppvuxen på en gård utanför Kalmar som har slaktgrisproduktion och växtodling. Hon har tidigare studerat historia och jobbat på Jordbruksverket.

Vid stämman avgår John Enander, ordförande och Jenny Höglund, vice ordförande samt ledamöterna Martin Johansson, Stihna J Evertsson och Elfrida Bengtsson.ATL.nu