facebooktwittermail d

Dataväxt flyttar in i webbläsaren

Ett av Sveriges mest använda växtodlingsprogram har fått en rejäl uppfräschning. Nya Dataväxt är dessutom webbaserat vilket innebär att tjänsterna fungerar lika bra på datorn som på surfplattan.

Webbapplikationer för odling blir allt mer populära, och som ett led i utvecklingen har Dataväxt valt att flytta över delar av sitt tjänsteutbud till webbläsaren.

Med fördelar som att användarna kan komma åt sin växtodling snabbt och smidigt överallt hoppas företaget locka nya kunder. I sin nya tjänst bjuder företaget även på ett nytt utseende och förenklade arbetsflöden.

Att skapa en växtodlingsplan, planera sina insatser och få en snabb överblick över sina fält ska nu vara enklare än någonsin.

Direkt på webben

Eftersom tjänsten styrs direkt från webbläsaren slipper användarna dessutom allt krångel som kan tillkomma med att installera program och hålla programvaran uppdaterad.

På sikt utlovar företaget även funktioner som smidig klienthantering för rådgivare, redigeringsverktyg för geografiska data och gödselberäkningsverktyg direkt i webbläsaren. Under tiden hänvisas nya och gamla kunder till programvaran Dataväxt för att få tillgång till dessa funktioner.

LÄS OCKSÅ: Neonikotinoider skadar bin

PREMIUM: Så lurade han ogräset