facebooktwittermail d

Sverige bör lämna EU

Landsbygdspartiet oberoende vill lämna EU och i stället stärka det nordiska samarbetet. Det skriver sex företrädare för partiet, som samtliga kandiderar till EU-valet, i en debattartikel.

Landsbygdspartiet oberoende vill lämna EU och i stället stärka det nordiska samarbetet.
Landsbygdspartiet oberoende vill lämna EU och i stället stärka det nordiska samarbetet. FOTO: MOSTPHOTOS

Detta är ett debattinlägg. Det innebär att innehållet återger skribentens egen uppfattning. Läs mer om ATL:s publicistiska målsättning här.

Det är tyst inför EU-valet. Oroväckande tyst. Några enstaka artiklar om hur positiva vi svenskar blivit till EU, men näst intill ingen debatt eller diskussion.

Det är kanske inte så konstigt i och med att hela gråskalan med åtta riksdagspartier numera är EU-positiva. Sedan Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet backat från sina utträdeskrav finns det i princip bara tre icke riksdagspartier kvar att rösta på för dem som vill att Sverige ska lämna EU. Ett högerextremt, ett vänsterextremt och så ett helt normalt oberoende parti med sunt förnuft som ledstjärna, nämligen Landsbygdspartiet oberoende.

Landsbygdspartiet oberoende är inte så naiva att vi tror att vi kan förändra EU inifrån. Sverige har 20 av de 751 mandaten i parlamentet.

Vårt lands förutsättningar skiljer sig alltför mycket gentemot syd- och mellaneuropéernas. Vi blir överkörda och tvingas applicera lagar, regler och förordningar som inte alls passar i Sverige. Allt ifrån slopad morkullejakt till att knark och vapen numera flödar fritt in över våra gränser gör att vi snarast vill lämna denna globaliststyrda frihandelskoloss.

Lägg därtill att Sverige är stora nettobetalare. Vår EU-avgift är 40,9 miljarder för 2019. I händelse av Brexit förväntas den höjas till 55 miljarder. För 2018 var nettoflödet, det vill säga avgiften minus det Sverige får tillbaka genom olika stöd, minus 26,6 miljarder, eller 71 miljoner per dag.

Så mycket kostar EU-medlemskapet oss. Vilken fantastisk nytta dessa pengar skulle kunna göra i den numera urholkade välfärden i Sverige.

Landsbygdspartiet ser bara fördelar med att lämna EU. Vi vill i stället stärka det nordiska samarbetet, då våra grannländer har betydligt mer gemensamt med Sverige. Men framför allt vill vi återta kontrollen över vårt vackra fina land, innan det är för sent. I dag är vi inte herrar i vårt eget hus.

Claes Littorin, Knutby

Stefan Torssell, Gamleby

Magnus Malmsten, Bergshamra

Olle Larsson, Härjedalen

Nils-Erik Grönvall, Svalöv

Yngve Eriksson, Vattholma

Kandidater i EU-valet för Landsbygdspartiet oberoende.