facebooktwittermail d

Förhöjt drivhjul och effekt i Cats nya

Nya Cat D7 har fått tillverkarens typiska förhöjda drivhjul. Den ska också vara effektivare och tåligare jämfört med sin föregångare.

Caterpillars signum, det förhöjda drivhjulet, finns nu på den nya generationen D7-schaktare. Det ska enligt tillverkaren ge högre prestanda och bättre köregenskaper. Underredet är också förstärkt vilket ska göra maskinen både kraftigare och hållbarare.

Caterpillars nya D7-modell kommer till Sverige i höst.
Caterpillars nya D7-modell kommer till Sverige i höst. FOTO: CATERPILLAR

Steg V-motorn ger 197 kW och är kopplad till en helautomatisk 4-växlad låda. Det ska enligt tillverkaren ge lägre bränsleförbrukning och en mjukare körning. Den nya drivlinan tillsammans med en högre vikt (6 procent) och starkare motor (12 procent) ska göra att Cat D7 har upp till 8 procent högre kapacitet än föregångaren D7E.

Produktiviteten ska enligt tillverkaren vara 8 procent högre än föregångaren.
Produktiviteten ska enligt tillverkaren vara 8 procent högre än föregångaren. FOTO: CATERPILLAR

Cat D7 är också förberedd för fjärrstyrning. Några andra funktioner som också är standard på de maskiner som kommer till Sverige:

• Cat Slope Indicate. Skärmen visar överskådligt maskinens arbete i sluttningar som referens.

• Blade Load Monitor. Visar i realtid hur mycket last som schaktbladet hanterar för att föraren enkelt ska kunna anpassa schaktningskapaciteten.

• Operator ID with Security. Ger en högre säkerhetsnivå och innebär att föraren även måste använda en kod för att starta maskinen.

• Steering Radius Control. Kombinerar styrnings- och inbromsningsfunktioner för att automatiskt växla ned och ge snävare svängradier.

D7-modellen har fått Caterpillars steglösa transmission.
D7-modellen har fått Caterpillars steglösa transmission. FOTO: CATERPILLAR

I höst kommer de första D7-maskinerna till Sverige.

Cat D7

Vikt: 28 677 kg

Marktryck: 434 kPa

Bladkapacitet: 6,2 m3

ATL på plats när det var Europapremiär för Cats el-schaktare: