facebooktwittermail

Claas teleskoplastare uppdateras

Claas teleskoplastare, Scorpion, har fått en uppdatering. De nya modellerna utlovar bland annat bättre komfort och enklare manövrering.

Att tömma ut jordmassor och liknande material ska vara betydligt enklare i de nya Scorpion-modellerna tack vare en ny skakfunktion.
Att tömma ut jordmassor och liknande material ska vara betydligt enklare i de nya Scorpion-modellerna tack vare en ny skakfunktion.

Enligt Claas ska de uppdaterade modellerna svara upp mot alla de krav som lantbrukare normalt ställer, bland annat kostnadseffektivitet och komfort. När det kommer till det sistnämnda erbjuder de nya Scorpion-modellerna bland annat en ny tömningsfunktion som ska göra det enklare att skaka ur kompostmassor, jord och likande material från skopan. Enligt tillverkaren nås och stängs funktionen enkelt av via joysticken.

För den som har monotona och återkommande arbetsmönster finns det även möjlighet att programmera skopans rörelsemönster för att underlätta arbetet.

Samtliga modeller i serien levereras med en fyracylindrig motor från Deutz. När det kommer till avgörande faktorer som lyfthöjd varierar den i intervallet 6,15 och 8,75 meter beroende på vilken av de åtta modellerna i serien man väljer. På samma sätt varierar även den utskrivna lyftkapaciteten mellan 3,0 och 5,5 ton.