facebooktwittermail d

Claas köper Shredlage

Maskintillverkaren Claas har köpt Shredlage teknik. Senast förra året tecknade Claas ett licensavtal med ägarna till Shredlage nya metod för behandling av majs som blivit känd över världen. Det skriver Claas i ett pressmeddelande.

FOTO: CLAAS

"Vi är övertygade om att Shredlage levererar en klar fördel för kunden. Genom att ta över detta välkända varumärke kommer vi att ytterligare förfina vårt tekniska koncept som internationell marknadsledare för självgående exakthackar", säger Hermann Lohbeck, ansvarig för Claas division för foder och skörd.

Shredlage innebär en ny och banbrytande teknik för hantering av majsensilage. Metoden har börjat användas av alltfler mjölkbönder som saknar vall och innebär att man skördar majsen i ovanligt långa sektioner på 26 till 30 millimeter.

Shredlage teknik innebär även fördelar som förbättrad mjölkproduktion och djurhälsa. Behovet av att komplettera med foder med mycket struktur kan reduceras eller till och med elimineras helt och hållet, vilket ger ännu mer besparingar, skriver bolaget i ett pressmeddelande.