facebooktwittermail

Case IH:s nya teleskoplastare ska klara tyngre lyft

Case IH är på väg att uppdatera flera av sina mest populära teleskoplastare inför nästa säsong. Högre kapacitet, komfort och prestanda är några av nyheterna.

Nya Farmlift 636 ska klara av lastvikter upp till 3,3 ton.
Nya Farmlift 636 ska klara av lastvikter upp till 3,3 ton. FOTO: CASE IH

Bland annat utökas lastvikten i sexmetersversionerna 633 och 636 med hundra kilo till totalt 3,3 respektive 3,6 ton, medan lastvikten hos sjumetersversionen Farmlift 737 utökas med 200 kilo till totalt 3,7 ton.

Farmlift-modellerna 633, 737 och 935 levereras nu även med nya transmissionsalternativ, med fyra växlar fram och tre backväxlar som standard. Men som tillval finns även en semi automatisk transmission som bygger sex växlar fram och tre backväxlar. Lådan jobbar automatiskt på de tre översta växlarna, och ska klara hastigheter upp till 34 kilometer i timmen precis som det tidigare nämnda standardalternativet.

I sjumetersversionen Farmlift 737 utökas lastvikten med 200 kilo till totalt 3,7 ton.
I sjumetersversionen Farmlift 737 utökas lastvikten med 200 kilo till totalt 3,7 ton. FOTO: CASE IH

Transmissionsuppdateringarna i modellerna 636 och 742 är framför allt tänkta att underlätta vid långa vägtransporter, och är byggd för hastigheter i upp till 40 kilometer i timmen.

I hyttmiljön bjuds det samtidigt på ett nytt uppvärmt stolsalternativ, i alla modeller samt förbättrad ergonomi i form av en lutande och teleskopisk rattstång, som standard- och tillvalsutrustning på flera av modellerna.