facebooktwittermail d

Bucht kallar till sig utredare

Sven-Erik Bucht (S) kallar till sig skogsutredare Charlotta Riberdahl med anledning av hennes uttalande kring privat äganderätt av skog.

Det var under ett seminarium i Almedalen i går, onsdag, som regeringens utredare av skogsvårdslagen skapade en häftig diskussion med sitt ifrågasättande av privat äganderätt av skog.

Regeringen står inte bakom

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht skriver på sin Facebooksida att han "vill vara mycket tydligt" och att "det inte är något som den här regeringen står bakom".

Han skriver vidare att utredaren kommer att tillkallas omgående.

"Kan hon sitta kvar?"

Södras ordförande Lena Ek reagerar starkt på uttalandet.

"Trodde inte det var sant, men nu har jag hört det själv. Regeringens skogsutredare tycker att skogen är så viktig att den inte borde ägas av privata skogsägare, sagt i en utfrågning med Sverker Olofsson i Almedalen", skriver hon på sin Facebooksida.

Hon fortsätter:

"Bra att landsbygdsministern sagt ifrån och kommer att kalla till sig utredaren. Men kan hon verkligen sitta kvar?".

Eskil Erlandsson missnöjd

Centerpartiets landsbygdspolitiska talesperson Eskil Erlandsson menar att det är på sin plats med en ursäkt.

"Det är fruktansvärt onödigt av utredaren att gå ut och medvetet provocera på det här sättet. Det skapar stor osäkerhet hos skogsägarna helt i onödan", säger Eskil Erlandsson, i ett pressmeddelande.

Lyfter debatten

Stina Bergström, miljöpolitisk talesperson för Miljöpartiet, skriver på Twitter att hon anser att Charlotta Riberdahls ifrågasättande är "kul och modigt".

LÄS MER: Skogsutredare fick Almedalen att sätta kaffet i halsen