facebooktwittermail

Bruket i Hylte krävs på pengar

Stora Ensos pappersbruk i Hyltebruk har fått två betalningsförelägganden efter att ha flyttat fakturahanteringen till Indien.

- Vi har under en period trimmat in en ny process för våra betalningar. Kanske har de här två hamnat i bakvattnet, säger vd Lars Lundin till Hallandsposten.

Enligt Justitia Kreditinformation har fakturor på en halv miljon kronor från Peab Sverige inte blivit betalda - trots 18 anmärkningar. Därtill kräver musikrättsorganisationen Stim ersättning för spelning av musik på arbetsplatsen.

Stora förändringar


- Det handlar inte om slumpen. Utan om störningar i processen i transaktionerna mellan leverantörerna och Stora Enso, säger Lars Lundin.

Ett nytt system innebär att ekonomiarbete som tidigare utfördes av ekonomiavdelningen har överförts till olika gemensamma centrum inom Stora Enso.

Men några ekonomiprocesser har lagts utanför koncernen. Brukets fakturor hanteras numera i Bangalore i Indien. Förändringen har inneburit stora omställningar och personalstyrkan har halverats på ekonomiavdelningen i Hyltebruk, skriver tidningen.ATL.nu