facebooktwittermail

Brand på sågverket i Tvärskog

Under natten till måndag började det brinna i ett hyvleri vid Tvärskogs sågverk. Ingen människa skadades men polisen har upprättat en anmälan om mordbrand.

Hyvleriet som brann i Tvärskog hyrs ut till ett enmansföretag och sågverkets verksamhet uppges inte påverkas av branden.
Hyvleriet som brann i Tvärskog hyrs ut till ett enmansföretag och sågverkets verksamhet uppges inte påverkas av branden. FOTO: ULF ARONSSON

Det var strax efter två-tiden på natten mot måndag som SOS Alarm fick in ett larm om en fullt utvecklad brand vid Tvärskog Timber, Kalmar. Det rapporterar SR P4 Kalmar. Ett hyvleri och lager hade börjat brinna och ett område på cirka 50 gånger 50 meter stod i lågor.

Fick rivas

Ingen människa uppges ha skadats vid branden, men byggnaderna fick senare rivas med en hjullastare för att förhindra rasrisk och eftersläckningsarbetet beräknas fortsätta under stora delar av måndagsmorgonen.

"Vi kommer att skriva en anmälan om mordbrand. Vi vet ännu inte vad som har startat branden", säger Matilda Edsenius, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kalmar till Barometern.

Enmansföretag

Platsen kommer att spärras av för teknisk undersökning när räddningstjänsten har arbetat färdigt.

Sågverket i Tvärskog såldes 2016 av Rörvik till det polska företaget Andrewex, en underleverantör till Ikea. Byggnaden som brann var det så kallade gamla hyvleriet som i sin tur hyrs ut till ett enmansföretag, och sågverkets verksamhet påverkas inte alls av branden, säger vd Thomas Gustafsson till Barometern.