facebooktwittermail d

Boxholmsostens vänner: ”Det är absolut inte kört”

Efter möte med ledningsgruppen för Arla Foods i Århus ser Boxholmsostens vänner hoppfullt på framtiden.

– Det här har inte gått dem obemärkt förbi, säger Morgan Sehlstedt.

Morgan Sehlstedt, Niclas Loevgren, Peter trygg och Torbjörn Johansson tillsammans med Senior VD, Lars Dalsgaard på Arla Foods.
Morgan Sehlstedt, Niclas Loevgren, Peter trygg och Torbjörn Johansson tillsammans med Senior VD, Lars Dalsgaard på Arla Foods. FOTO: PETER TRYGG

Boxholmsostens vänners upprop för att få behålla Boxholmsosten och dess produktion på hemorten fortsätter. På fredagsförmiddagen hölls ett möte på Arla Foods huvudkontor i Århus mellan Arlas ledningsgrupp och företrädare för Boxholmsostens vänner.

Morgan Sehlstedt var en av de fyra som representerade Boxholmsosten på mötet.

– Det är absolut inte kört än för Boxholmsost, säger han till ATL strax efter mötet.

Vill ha fyra års respit

Syftet med resan var att väcka förståelse hos Arla för Boxholmsostens situation och samtidigt ge förslaget att Boxholmsost får en respit på fyra år för att få möjlighet att utveckla och stärka osten.

– Det här har inte gått dem obemärkt förbi. Man har förlorat pengar i Mellansverige på det här och det börjar göra ont. De har aldrig varit med om ett sådant uppror förut, säger Morgan Sehlstedt.

Han känner sig nöjd efter mötet och har förhoppningar om framtiden.

– Vi jämförde Boxholmsost med Gamle Ole för att de skulle förstå hur vi ser på den här osten i Boxholm, Linköping och hela Östergötland. Jag tyckte mig se att det gick upp ett rejält ljus för dem. Att de var förstående.

Nytt möte i september

På mötet blev det överenskommet att Arla Foods ska ta med sig förslaget och arbeta igenom det internt. Sedan kommer ett nytt möte att ske mellan de båda parterna i september.

Fram till dess är läget oförändrat och för Boxholmsostens vänner fortsätter kampen.

– Vi kommer att köra på i oförändrad takt.

Strax före lunch påbörjade Boxholmsostens vänner resan tillbaka till Sverige i den så kallade ostbilen.

– I september får vi se hur det blir då de kommer tillbaka med svar och en lösning på våra krav. Om inte får vi dra nästa kort, säger Morgan Sehlstedt.

Den så kallade ostbilen som används när Boxholmsostens vänner rycker ut.
Den så kallade ostbilen som används när Boxholmsostens vänner rycker ut. FOTO: PETER TRYGG