facebooktwittermail

Bobcat regerar ett tag till

Trots att Volvos och JCB:s gemensamma kompaktlastarprojekt nu börjar bära frukt ser det ut som att Bobcat får härja fritt i Sverige ett tag till. Det är oklart när JCB/Volvo börjar säljas.

-Det är inget som Volvo tagit upp med oss ännu som återförsäljare i Europa, säger Fredrik Rigö, chef för marknadskommunikation på Swecon.

Härom veckan visade JCB upp bilder på de första slirstyrda kompaktlastarna som utvecklats och tillverkats vid fabriken i Savannah i USA.

Intressant situation


Utvecklingen har skett tillsammans med Volvo och tanken är att maskinerna ska säljas under båda märkena. Det kan skapa en intressant situation om det blir lansering i Sverige - Volvo säljs av Swecon och JCB av Söderberg & Haak.

Men inget av bolagen kan i dag säga hur det kommer att organiseras eller ens om maskinerna kommer till Sverige.

-Vad jag känner till så är det inte aktuellt för den svenska marknaden för närvarande, säger Per-Eric Nilzén på Söderberg & Haak.

-Det är för tidigt att säga något om det. Men man ska aldrig säga aldrig.

Premiär i mars


I mars kommer det att bli mässpremiär för maskinerna under JCB:s märke i Las Vegas. Totalt kommer det så småningom att finnas 18 modeller med både band och hjul.

-Det finns väl anledning att tro att de har för avsikt att lansera i vår region så småningom men det är inget som vi har fått någon tidsplan eller ramar för hur det ska gå till, säger Fredrik Rigö. Hans Dahlgren