facebooktwittermail d

Bloggare stoppas på Land.se

Efter stark kritik från lantbrukare så stoppar LRF Media den kontroversielle bloggaren David Appelgren på sajten Land.se.

”Han anställs alltså i VÅR organisation och ges en plattform på vårt virala flaggskepp. Nu är det JAG som funderar på mitt medlemskap i LRF”, skriver mjölkbonden Mats Ekström i ett inlägg i Facebookgruppen Mjölkdebatten, som fått över 140 kommentarer på några dagar.

”Ni bereder megafonutrymme för en av det svenska konventionella lantbrukets största motståndare. Vi tänker inte acceptera det”, skriver en annan bonde på samma forum.

En av sex

David Appelgren var en av sex bloggare som anlitats av LRF Media för att få läsare till sajten Land.se.

Men David Appelgren driver också en Facebooksida, Matfusket, som är desto mer kontroversiell.

Förespråkar ekologiskt

Matfuskets inlägg ”GMO allvarligaste matfusket”, ”Allergi kan bero på citronsyra”, ”Ost med antibiotika kan orsaka svullna ögon”, ”Färgämnen i mat och godis skapar hyperaktivitet” samt ”Svenska jordgubbar giftiga” har fått stor spridning.

Enligt en granskning från tidningen Metro är inläggen felaktiga och vilseledande.

– Nej, det är de inte. Det var slarvig journalistik från Metro. Jag har till exempel baserat mina uppgifter på brittiska livsmedelsverket, som ju är en trovärdig källa. Sedan är det kanske inte överens med svenska Livsmedelsverket, säger David Appelgren som är emot GMO och en stark förespråkare för ekologisk odling.

– Jag förespråkar ekologiskt, jag säger inte att jag är emot de andra, men man måste ju kunna få ha en åsikt om det. Sedan får väl någon annan som är för GMO komma till tals också. Det viktiga är väl att alla kommer till tals tycker jag.

Stängde ned

På måndagen var hans blogg struken från Land.se.

David Appelgren hänvisar till LRF Media. Elsa Falk, ansvarige utgivare för Land.se hänvisar i sin tur till förlagschef Johan Taubert.

– Efter den diskussion som varit kring bloggen har vi valt att stänga ner den. Men något definitivt beslut om bloggens framtid har inte fattats. Det kommer vi göra inom kort, säger Johan Taubert.