facebooktwittermail

Björn Hellman ny vd för livsmedelsföretagen

Efter en tid med tillförordnad vd har branschorganisationen Livsmedelsföretagen rekryterat nytt till posten. Det blir Björn Hellman, i dag vd för Måleriföretagen.

Björn Hellman, tillträdande vd för bransch- och arbetsgivarorganisationen Livsmedelsföretagen.
Björn Hellman, tillträdande vd för bransch- och arbetsgivarorganisationen Livsmedelsföretagen. FOTO: LIVSMEDELSFÖRETAGEN

Han kommer att tillträda sin post under våren 2018 och tar då över efter tillförordnade Anders Canemyr, som samtidigt kommer att utses till vice vd.

– På bara några år har Livsmedelsföretagen tagit stora steg från en mer traditionell branschorganisation till en snabbrörlig, kommunikativ och serviceinriktad kunskapsorganisation. Nu ska vi bli ännu bättre på att göra nytta för våra medlemsföretag, och jag är övertygad om att Björn är rätt person att leda arbetet med att fortsätta utveckla Livsmedelsföretagen, säger Lars Appelqvist, styrelseordförande Livsmedelsföretagen i ett pressmeddelande.

Björn Hellman har erfarenhet från bland annat ICA, Cloetta och Kavli och har även arbetat som vd för organisationen Sveriges bagare & Konditorer.

– Det känns fantastiskt kul att bli en del av Livsmedelsföretagen. Vi har en stark livsmedelsindustri i Sverige, som har högt förtroende hos allmänheten och dessutom har stora framgångar på exportmarknaden. Potentialen är stor och jag ser verkligen fram emot att vara med och bidra till en fortsatt positiv utveckling av vår svenska livsmedelsindustri, säger Björn Hellman i pressmeddelandet.

Tillträdande Björn Hellman

Björn Hellman har lång erfarenhet av livsmedelsindustrin, dagligvaruhandeln och bransch- och arbetsgivarorganisationer.

1988–1997 arbetade han på ICA, Cloetta och Kavli.

2002–2009 var han vd för Sveriges bagare & konditorer.

Sedan 2009 är Björn vd för Måleriföretagen, där han bland mycket annat ansvarade för fusionen 2015 mellan Målaremästarna och Måleriföretagarna.

Källa: Livsmedelsföretagen.