facebooktwittermail

Bättre betalt från Mellanskog

Mellanskog höjer priserna på gran-, barrmassaved och grot.

"Vi håller tempot uppe och kommer att fortsätta att leverera stora volymer till industrin, därför höjer vi nu priset på både massaved och grot", säger Sture Karlsson.
"Vi håller tempot uppe och kommer att fortsätta att leverera stora volymer till industrin, därför höjer vi nu priset på både massaved och grot", säger Sture Karlsson. FOTO: MELLANSKOG

Mellanskog höjer priset på gran- och barrmassaved med 20 kronor per m3fub i hela föreningens område. Dessutom höjs priset på grot i stora delar av verksamhetsområdet med i genomsnitt 10 kronor per Mwh.

Stora volymer

"Vi håller tempot uppe och kommer att fortsätta att leverera stora volymer till industrin, därför höjer vi nu priset på både massaved och grot. Det stärker skogsägarna och driver marknaden framåt", säger Sture Karlsson, VD för Mellanskog, i ett pressmeddelande.

Redan i våras höjde Mellanskog priserna på både timmer och massaved. Under första halvåret levererade de 2 577 000 m3fub, vilket var i nivå med fjolåret, men med ökande volymer biobränsle samt minskade volymer timmer och massaved.

Från 1 september

Prishöjningen gäller nytecknade kontrakt från och med 1 september 2018. Leveransvirke som transportanmäls efter 1 september får det nya priset.

LÄS OCKSÅ: "Massaindustrin har råd att betala mer"

LÄS OCKSÅ: Massaved bättre affär än timmer för köparna